12. oktober 2022

ZAPESTNICA PRIJATELJSTVA S PERLICAMI

 



Včasih potrebujemo le nekaj malega, da imamo polepšan dan. Včasih je to košček čokolade, včasih kava s prijateljico, včasih pa tudi mala zapestnica, ki postane v hipu, ko jo podarimo, zapestnica prijateljstva. In teh ni nikoli preveč. Ne prijateljev, ne zapestnic!

Za izdelavo lahko uporabite različne perlice in jih sestavite v pisan mozaik. Za zapestnico ne potrebujete veliko, le košček vrvice in nekaj perlic. Če ste vešči v vozlanju, dodajte kak vozliček več. 

Če nimate nič pametnega doma, zapestnice bi si pa radi sami izdelali, lahko paketke z materialom dobite tudi pri nas. Če vas zanima, nam pišite na poligilda.slo@gmail.com.

Ostale postopke, ki smo jih pripravile, najdete na naši spletni strani www.poligilda.si, kjer najdete tudi vse informacije o aktualnih delavnicah.


MATERIAL:

- največ 40 cm vrvice (povoščena, bombažna, po izbiri)
- okrog 10 majhnih perlic
- 1–3 večje perlice

PRIPOMOČKI:

- škarje
- lepilo (po potrebi)


PRIPRAVA:

1. Za izdelavo lahko porabite ostanke vrvic in perlic, ki jih je premalo za bogate verižice. Bodite pozorni le na to, da imajo perlice dovolj velike luknjice, da gre skozi izbrana vrvica. 40 cm zadošča tudi za precej obsežna zapestja in za izdelavo drsnega vozla, ki omogoča, da zapestnico snamete, ko je res res ne bi imeli na zapestju, na primer v opero ali pri športni vzgoji.

2. Perlice poljubno nanizate. Ob obeh koncih jih zaključite z vozličkom. 

3. Zapestnico lahko preprosto zavozlate ali pa jo zaključite z drsnim vozlom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar