21. april 2013

BETTINA WELKER V SLOVENIJI

Vse tiste, ki že več let delamo s poliglino, smo si edine, da se vsega enostavno ne moreš naučiti preko spleta, čeprav je na njem dostopnih veliko napotkov in načrtov. A ko enkrat preideš prag začetništva, iščeš več. Najprej pri tistih prijateljicah in znankah, ki so v bližini, potem se ojunačiš in obiščeš kakšnega od domačih tečajev. Ampak še vedno si želiš več. Zato smo se slovenske poliustvarjalke že velikokrat podale k sosedom (ali pa še dlje), da smo obiskale tečaje svojih vzornic. Nekaj njih je resda že obiskalo Slovenijo, a za naše želje vsekakor premalo.

Naključni bralec se bo morda vprašal, zakaj je treba na tečaje tujih polimojstric, če imamo v Sloveniji tudi svoje. Odgovor je pravzaprav čisto preprost - v tujini izdelujejo iz poligline že slabih 20 let in v tem času so se oblikovalke dodobra izpopolnile, tako v tehnikah kot v učenju svojega dela. Resda jim v Sloveniji hitro sledimo, a "top" mojstrice so pač "top" mojstrice! In prav je tako!

Ena izmed njih je prav gotovo Bettina Welker, ki prihaja iz Nemčije. Njeni najnovejši izdelki so enkratni, objava postopka za retro kačico (retro blend cane) je povzročila pravo poplavo izdelkov po svetu. Seveda tudi pri nas. Jeseni je izšla še njena najnovejša knjiga o izdelavi zapestnic in prepričane smo, da smo bile v večini vse ljubiteljice polija v trenutku "zastrupljene"! Tako pravzaprav ni bilo potrebno dosti premišljevati, da smo Bettino povabile v Slovenijo. In Bettina je potrdila! 

V Sloveniji jo bomo gostile v Ljubljani, v začetku novembra, točneje 9. in 10. novembra 2013, na vikend delavnici. To pomeni 8 urna delavnica v soboto in dve 4 urni delavnici v nedeljo. 2 dni čistega užitka! 

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, za prevod bo poskrbljeno.
Število mest je omejeno. Člani ustvarjalnega društva Poligilda imajo popust. 

Prijave in vprašanja lahko pošljete na mail poligilda.slo@gmail.com. Vsem prijavljenim bomo poslali prijavnico s podrobnejšimi podatki o prijavi in načinu plačila. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar