8. december 2022

ČAROBNA ŠIVANKA, vabilo na brezplačno delavnico ročnega šivanja drobižnice






Prazniki so že skoraj pred vrati, vi pa si želite podariti zelo osebno darilo, ki vas ne stane celo premoženje. Ženski ali moškemu? Ni pomembno.
Morda ste se pa spomnili, da za tisto novoletno praznovanje zares nimate primerne denarnice za drobnarije, ki jih ženske nujno potrebujemo s seboj. 

Na delavnici bomo ročno sešile drobižnico. Do nastanka končnega izdelka, ki bo primerno tudi za darilo, vas bomo vodile postopoma. Že res, da je šivanje na stroj hitro, a vsi doma nimajo šivalnega stroja in tudi ne želje po šivanju velikih stvari. Drobižnica pa spada med tiste dodatke, ki so jih že nekoč radi šivali na roke, saj je idej za obliko in končni izdelek neskončno.  Pokazale vam bomo še nekaj drugih idej, po katerih boste lahko ustvarjali tudi doma. 

Delavnica je primerna za šivilje in nešivilje, šiviljce in nešiviljce. Za tiste, ki ste vešči šivanja, pa včasih potrebujete malo družbe, in za tiste, ki menite, da ne znate ničesar narediti z rokami, za začetnike, za navdušence, za prav vse, ki mislite, da je šivanje na roke nekaj nemogočega za vas. 

Me ne verjamemo, da je nemogoče, kar vam z veseljem dokažemo na naši delavnici! Pridite in se prepričajte, da zmorete! 

Naše delavnice so skrbno pripravljene. Do končnega rezultata vas peljemo po korakih, z razlago o materialu, pripomočkih ali drugih posebnostih postopka, ki ga predstavljamo. Nato sledi razlaga in prikaz postopka ter samostojno delo do naslednjega koraka ... in tako naprej po korakih do končnega izdelka. Kot bi sedeli v šoli ali v predavalnici 😊 Tudi zato so naše delavnice namenjene odraslim in tistim starejšim osnovnošolcem, ki spremljajo mame, babice, tete ... in jim ni problem slediti kompleksnejšim navodilom in poslušati razlage. 

Delavnica bo v četrtek, 15. 12. 2022, in bo potekala v živo v dvorani ČS Rudnik, Pot k ribniku 20. Material in pripomočke boste dobili na delavnici.  

Prijavite se do srede, 14. 12. 2022, do 12h. 
Dodatne informacije o delavnici boste prijavljeni prejeli po e- pošti. 

Pogoji sodelovanja na delavnici: 
Na delavnici imajo prednost krajani ČS Rudnik in Ljubljančani, vabljeni pa ste tudi vsi ostali, saj se vedno najde rešitev, da se imamo luštno vsi! Mesta na delavnici v živo so omejena. 

Napotki za varno udeležbo: Poskrbite za varnost vseh, zato prosimo, da udeležbo odpoveste, če imate jasne simptome okužbe s Covid-19 ali ste bili celo pozitivni na testu. Enako velja seveda tudi za druge viruse.

Če bi se nam na delavnici radi pridružili, se prijavite! Prijave na delavnice so obvezne, da vam lahko pripravimo potreben material in pripomočke za delavnico, in da vam pošljemo morebitna dodatna navodila. 




Delavnica bo izvedena, če bo zanjo najmanj 5 prijav. 

Delavnica je namenjena odraslim in starejšim otrokom (11+) v spremstvu odraslih. 
Dobrodošli, da z nami delite ustvarjalne trenutke, da se pod našim vodstvom zatopite v kreativno delo in se prepričate (ali pa vas prepričamo mi), da znate, da zmorete, da ste ustvarjalni in da si lahko privoščite občasno uro ali dve brez misli na vsakdan! 


Delavnice sofinancira Mestna občina Ljubljana, Četrtna skupnost Rudnik in so izvedene v okviru programa Brezplačnih delavnic Četrtne skupnosti Rudnik. 

DELAVNICE SO NAMENJENE ODRASLIM IN VEČJIM OTROKOM V SPREMSTVU ODRASLIH.


Ni komentarjev:

Objavite komentar